Ga naar hoofdinhoud

Eerste stap naar de cloud

Iedere organisatie volgt zijn eigen weg naar de cloud. Het is niet één druk op de knop; er zijn vaak meerdere scenario’s, applicaties en systemen. Daarom is het goed om te kijken welke stappen naar de cloud genomen kunnen worden en welke transitie past bij de organisatie, ambities en doelstellingen. Soms is een cloud oplossing met een deel colocatie een goede eerste stap naar de cloud.

Eigen datacenters met colocatie

Databalance levert haar managed cloud solutions vanuit eigen datacenters. Naast onze eigen systemen, hebben we ook enkele plekken voor colocatie ingericht in onze hoogwaardige databunkers in Nieuwkuijk en Waalwijk. Hierdoor hebben we meerdere mogelijkheden voor de transitie naar de cloud.

Hybride cloud oplossingen

Een groot voordeel van de colocatie, is dat we private– en public cloud kunnen combineren met een deel colocatie. Of starten met colocatie en van daaruit de transitie naar de public of private cloud in gang zetten. Zeker wanner de eigen servers nog niet zijn afgeschreven, kan dit een kostenefficiënte eerste stap naar de cloud zijn. De cloud of colocatie is namelijk geen doel op zich, het zijn bouwblokken, waarmee we de best passende IT-omgeving ontwerpen voor uw organisatie, business context en mogelijkheden.

Colocatie met certificeringen

De datacenters in Nieuwkuijk en Waalwijk zijn voorzien van directe verbindingen met de belangrijkste carriers wereldwijd, blusgasinstallatie, dubbele stroomfeed, noodstroomvoorziening en volautomatische overname bij stroomstoringen. Dit zijn de zaken die u van een datacenter mag verwachten. Net als een goede toegangsautorisatie. Daarnaast voldoen wij ook aan de ISO27001 en ISO9001 norm, de NEN7510-norm en hebben we een ISAE3402 rapportage. Indien u gebruik maakt van (een deel) colocatie bij uw managed cloud solution, dan kunt u dus rekenen op een hoge standaard en onze certificeringen.

Kennis van oude en nieuwe wereld

Door onze jarenlange ervaring hebben wij zowel kennis van legacy systemen als van managed cloud solutions. Wij kunnen u helpen met een gefaseerde transitie naar de cloud van alle systemen en werken met een duidelijke governance op alle niveaus om kennis te delen, samen te werken en de systemen te migreren naar de cloud op basis van een eigen roadmap, die we gezamenlijk opstellen.

Meer weten?

Ben u benieuwd naar de mogelijkheden van colocatie als eerste stap naar de cloud? Of bent u op zoek naar een managed cloud solution in combinatie met een deel colocatie. Neem dan rechtstreeks contact op met één van onze solution architects om de mogelijkheden te bespreken. Zij komen graag langs om kennis te maken!

Relevante cases
Oriental Holding
Oriental Holding

“Met de Virtual Information en Security Officer hebben we in korte tijd veel rust en overzicht gekregen, van waaruit we nu professioneler vooruit kunnen werken en kunnen focussen op waar wij goed in zijn.”

Scandia Gear
Scandia Gear

“Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”

Beeztees
Beeztees

“De samenwerking met Databalance is erg prettig, omdat ze volledige context hebben, persoonlijk betrokken zijn en tot in detail ons bedrijf kennen. We hebben korte lijnen en kunnen snel schakelen.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Hans Vos, hans@databalance.eu.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Hans Vos, hans@databalance.eu.
Back To Top