Ga naar hoofdinhoud

Continuïteit en kwaliteit van dienstverlening

Highlights van de samenwerking:

PinkRoccade Local Government is al meer dan 70 jaar een vaste waarde voor lokale overheden in Nederland. Hierdoor is PinkRoccade een partner van betekenis voor zowel lokale overheden als voor burgers. In de publieke dienstverlening komt de burger steeds meer centraal te staan. PinkRoccade speelt een belangrijke rol in dit proces met innovaties, apps en digitale dienstverlening. Vrijwel alle dienstverlening van gemeenten zal digitaal worden afgehandeld in de toekomst; de balie blijft er slechts voor uitzonderlijke gevallen.

Klantperspectief Tjerk Venrooy - Directeur Publiekszaken

Continu werken aan kwaliteit

“Wij zijn gespecialiseerd in software voor de gemeentelijke overheid. Onze continuïteit is bepalend voor de continuïteit van gemeenten. Daarom is alles erop gericht om de kwaliteit én veiligheid van onze dienstverlening en systemen op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Om de veiligheid en continuïteit van onze systemen op het hoogst mogelijke niveau te krijgen, is de samenwerking met een gespecialiseerde partner als Databalance cruciaal. Databalance beschikt over de mensen, de kennis en de middelen om ons bij de transitie van gemeenten te helpen.”

Gezicht op ieder niveau

“Voor ons is het heel belangrijk dat we snel kunnen schakelen op ieder niveau. Wij willen problemen graag oplossen, voordat gemeenten überhaupt merken dat er een probleem was. Bij Databalance hebben we directe lijnen en governance op alle niveaus. We kennen de mensen en gezichten. Van de helpdesk tot en met de directie. Databalance is hierin echt onderscheidend ten opzichte van andere bedrijven; we hebben persoonlijk contact en kunnen iedereen snel en goed bereiken.”

Impact en stabiliteit

“Wij zijn onder andere verantwoordelijk voor de Basisregistratie Personen (BRP) van 172 gemeenten. Dit betekent dat de gegevens van zo’n 7,4 miljoen Nederlanders op onze systemen staan. De beschikbaarheid en veiligheid van deze systemen borgen is dus werk met impact. Daarom is het prettig dat we kunnen bouwen en vertrouwen op de stabiliteit van de managed infrastructuur van Databalance. Zij halen een uptime van 99,99% wat echt bijzonder goed is.”

Kennisdeling en sparren

De samenwerking tussen PinkRoccade en Databalance gaat verder dan een managed infrastructuur en goede governance. We hebben ook contact buiten de maandelijkse meetings en sparren continu over security, privacy en compliance. Door samen te sparren en kennis te delen met elkaar, ontstaat er volledige context en kun je gezamenlijk de lat ook hoger leggen en de kwaliteit van dienstverlening over en weer verbeteren. Dit beperkt zich niet alleen tot de formele afspraken op papier maar zit juist in de relaties en de kennis daar omheen.

“Recent hebben we een kennissessie gehouden bij ons op kantoor met Databalance. We hebben kennis uitgewisseld en zitten sparren over verbeteringen die we nog kunnen realiseren. Ontzettend waardevol voor zowel PinkRoccade als Databalance.” – Tjerk Venrooy, Directeur Publiekszaken

Uitbreiding van de samenwerking

Dit jaar heeft PinkRoccade besloten om de succesvolle samenwerking met Databalance verder uit te breiden en naast de klantsystemen ook de eigen systemen en ontwikkelomgeving bij Databalance onder te brengen. Tjerk Venrooy hierover: “Wij werken met ruim 300 FTE vanuit Den Bosch en ook onze eigen systemen zijn bedrijfskritisch. Als je dit zelf on-premises doet, dan ben je simpelweg te kwetsbaar bij bijvoorbeeld stroomuitval. Bovendien gaan de ontwikkelingen qua cloud, technologie en security zo snel, dat het slimmer is om dit in een partnerschap te beleggen. Databalance heeft de kennis en de middelen, waardoor we hier zelf niet meer in hoeven te investeren. Dit is onder aan de streep ook economisch een stuk interessanter.”

Blijven ontwikkelen

Wij zijn trots op de samenwerking met PinkRoccade en de impact die we samen maken op het verder digitaliseren van gemeenten in Nederland. Iedere dag proberen we gezamenlijk de lat hoger te leggen. Het fundament hiervoor is een goede governance, korte lijnen en het delen van kennis. Hierdoor kunnen we elkaar versterken, sparren en continu kijken waar we kunnen verbeteren.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top