Ga naar hoofdinhoud

Kennis en krachten bundelen in een Virtual Team

Door nieuwe technologie en toepassingen zijn traditionele IT-rollen steeds meer specialisaties en vakgebieden op zichzelf geworden. Met als gevolg dat binnen een IT-afdeling hele specifieke kennis vaak bij één medewerker zit. Dit zorgt niet alleen voor een single point of failure maar maakt de workload en belastbaarheid ook een stuk kleiner. Daarom willen we graag de krachten van uw specialisten en onze specialisten bundelen in een virtual team. Samen kunnen we kennis delen, aan projecten werken en een gedeelde roadmap realiseren.

Samen verder én sneller gaan

De uitspraak dat alleen sneller zou gaan en samen verder, klinkt goed maar geldt in de regel niet voor nieuwe IT-projecten. De realiteit is, dat de workload van de dagelijkse operatie vaak zo groot is, dat nieuwe projecten vaak blijven liggen of afhankelijk zijn van één medewerker. Door samen te werken in een virtual team kunnen we de workload beter verdelen én de kennis borgen in een team. Met de juiste governance, goede documentatie en een gedeelde roadmap gaat het dan sneller én verder.

1 + 1 = 3

Wij geloven in de kracht van samenwerking en kennisdelen. Dit betekent niet alleen dat we een uitgekiende governance hebben op strategisch, tactisch en operationeel niveau maar ook in een virtual team samenwerken. Wat ons betreft is 1 + 1 = 3 omdat het bundelen van kennis, ervaring en expertise zorgt voor optimale IT processen, het realiseren van doelstellingen en een verbreding van de mogelijkheden. Met een virtual team kunt u dus unieke kennis en resources toevoegen aan uw organisatie, zonder vacatures uit te zetten in een krappe arbeidsmarkt.

Geheel op maat en goed georganiseerd

In alles wat we doen, dus ook bij een virtual team, is uw business context leidend. Een virtual team is dus geen detachering maar een samenwerking waarbij onze experts en specialisten al volledige context hebben van uw business en requirements. Door het werk strak te organiseren op basis van een gedeelde roadmap, vaste stand-ups en een sterke documentatie cultuur, werken we bovendien planmatig en goed georganiseerd, zodat u zich weer kunt richten op het ondernemen en het realiseren van nieuwe mogelijkheden en kansen.

Relevante cases
Korver Holland
Korver Holland

“Net als bij veel andere organisaties, kwam er bij ons een moment waarop de lokale IT-omgeving niet meer voldeed aan de snelheid en het volume waar onze business om draait.”

Agrifirm
Agrifirm

“Databalance denkt met ons mee en rijkt nieuwe dingen aan. Zowel strategisch, tactisch als operationeel. Dat is gewoon heel waardevol en we zien ook dat de waardering voor IT enorm is gestegen.”

PinkRoccade
PinkRoccade

“Voor ons is het heel belangrijk dat we snel kunnen schakelen op ieder niveau. Wij willen problemen graag oplossen, voordat gemeenten überhaupt merken dat er een probleem was.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Nordi Malih, nordi@databalance.eu.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Nordi Malih, nordi@databalance.eu.
Back To Top