Ga naar hoofdinhoud

High Availability van uw diensten

We leven in een 24/7 maatschappij, waarbij iedereen altijd en overal toegang heeft tot uw diensten en High Availability een nieuwe norm is geworden. Klanten verwachten dit niet alleen, in sommige gevallen eisen ze het zelfs. Het leveren van diensten die altijd beschikbaar zijn, stelt hoge eisen aan de onderliggende IT-systemen, die ook altijd beschikbaar moeten zijn. Onderhoud moet online plaatsvinden zonder impact op uw dienstverlening of achterliggende systemen. Het vraagt om een andere benadering en samenwerking, waarbij ‘best effort’ niet voldoende is.

High Availability als uitgangspunt

Als we de business context scherp hebben en ‘continue dienstverlening’ een business requirement is, dan ontwerpen we een High Availability infrastructuur, waarbij we alle uitvalscenario’s meenemen en ondervangen. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar onze managed cloud infrastructuur maar ook naar klant specifieke virtuele omgevingen die daarop komen te draaien. Met technologieën zoals database replicatie, loadbalancing en file replicatie borgen wij dat uitval van één van de componenten, de dienstverlening gewoon doorloopt. Op deze manier wordt online onderhoud ook mogelijk en kunnen we zorgen dat uw diensten altijd beschikbaar zijn.

Dual datacenter en multi-cloud

Databalance beschikt over eigen datacenters en verschillende cloudplatformen, waardoor we onze dienstverlening over meerdere clouds en meerdere locaties heen kunnen aanbieden. Zo koppelen we on-premises infrastructuren aan onze clouds, repliceren we data tussen continenten, synchroniseren we SaaS-dienstverlening met klantsystemen en koppelen we met clouds van derden zoals Azure en AWS. Afhankelijk van uw business context en requirements, vinden we altijd een mogelijkheid om uw (online) dienstverlening optimaal beschikbaar én veilig te houden.

High Availability is meer dan een ontwerp

Met 24/7 monitoring van alle systemen, kunnen we snel schakelen en ingrijpen bij mogelijke verstoringen. Zo kunnen we vollopende disks voorkomen en bewaken we dat er voldoende systeemresources beschikbaar zijn én blijven. Hoe goed je ook nadenkt over een High Availability ontwerp, het is de samenwerking, governance en manier van werken, die borgt dat het ontwerp tijdig bijgesteld kan worden en dat er ingegrepen kan worden om incidenten te voorkomen. Het is een continu proces van leren, ontwikkelen en aanpassen.

Relevante cases
Agrifirm
Agrifirm

“Databalance denkt met ons mee en rijkt nieuwe dingen aan. Zowel strategisch, tactisch als operationeel. Dat is gewoon heel waardevol en we zien ook dat de waardering voor IT enorm is gestegen.”

Beeztees
Beeztees

“De samenwerking met Databalance is erg prettig, omdat ze volledige context hebben, persoonlijk betrokken zijn en tot in detail ons bedrijf kennen. We hebben korte lijnen en kunnen snel schakelen.”

PinkRoccade
PinkRoccade

“Voor ons is het heel belangrijk dat we snel kunnen schakelen op ieder niveau. Wij willen problemen graag oplossen, voordat gemeenten überhaupt merken dat er een probleem was.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Erwin Lammers, erwin@databalance.eu.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Erwin Lammers, erwin@databalance.eu.
Back To Top