Ga naar hoofdinhoud

Managed IT Security Services

Bij iedere stap die we zetten, denken we na over IT security, privacy en compliance. Op zowel technisch als organisatorisch niveau. Het zit ingebakken in ons DNA en is onlosmakelijk onderdeel van al onze werkzaamheden, services en teams. IT Security is een vakgebied op zichzelf en vereist de juiste expertise, de juiste cultuur en de juiste tools om de risico’s te herkennen, te beperken en te mitigeren.

Managed IT security services

IT Security en compliance zijn geen zaken die je eenmalig doet, maar continu moet blijven onderhouden. Vergelijk het met de voordeur: die draai je ook elke dag opnieuw op slot als je weggaat. Naast de technische controls (slot) is de cultuur en way of working essentieel om te zorgen dat de deur daadwerkelijk iedere dag op slot zit.

Inzicht in kwetsbaarheden

Om iets te kunnen beveiligen moet er ook zicht op zijn. Eén van de controls die we hiervoor inzetten en continu doorontwikkelen is vulnerability management. Een systeem én proces waarin we bestaande kwetsbaarheden in applicaties en systemen in onze netwerken detecteren, beoordelen en proactief mitigeren.

De basis en best practices

Alles begint met een goede basis en het volgen van standaarden en best practices. Wij maken gebruik van Next Generation Firewalls en Next Generation Anti-virus om de meest voorkomende dreigingen tegen te houden. Onze firewalls beschermen uw servers tegen verdachte connectiepogingen en de anti-virus blokkeert ransomware en andere malware om te voorkomen dat er een backdoor ontstaat.

Afwijkingen en detectie

Voorkomen is beter dan genezen, maar 100% bescherming tegen cyberincidenten kan niemand garanderen. Het is en blijft een kat en muisspel. Daarom is het van belang goede detectie te hebben. Continu wordt gedrag op uw servers geanalyseerd en worden afwijkingen gedetecteerd. Wordt er bijvoorbeeld een administrator toegevoegd, dan gaat er een alarm af. Natuurlijk kan het ook een bewuste en gewenste actie zijn, maar dit bevestigen we dan liever één keer te veel dan te weinig.

Samenwerking is key

Naast de tooling, cultuur en best practices, komt het ook bij Managed IT security aan op samenwerking en kennisdelen. Dit betekent dat iedereen ongeacht rol, verantwoordelijkheid of ervaring elkaar moet aanspreken om eventuele risico’s te benoemen en te voorkomen, om zodoende de kwaliteit te verbeteren. We werken als een virtual team samen om de risico’s te beperken en gezamenlijk een zo hoog mogelijke standaard te ontwikkelen.

Relevante cases
Scandia Gear
Scandia Gear

“Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”

Agrifirm
Agrifirm

“Databalance denkt met ons mee en rijkt nieuwe dingen aan. Zowel strategisch, tactisch als operationeel. Dat is gewoon heel waardevol en we zien ook dat de waardering voor IT enorm is gestegen.”

Oriental Holding
Oriental Holding

“Met de Virtual Information en Security Officer hebben we in korte tijd veel rust en overzicht gekregen, van waaruit we nu professioneler vooruit kunnen werken en kunnen focussen op waar wij goed in zijn.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, sebastiaan@databalance.eu.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, sebastiaan@databalance.eu.
Back To Top