Ga naar hoofdinhoud

De impact van snelheid

Highlights van de samenwerking:

Korver Holland is een gerenommeerde internationale groothandel van sanitair en gespecialiseerd in het leveren van installatiematerialen voor cv-, gas-, sanitair- en pvc-onderdelen. Door de expertise van Korver Holland, kunnen zij ieder gewenst onderdeel leveren. Dit omvat zowel het bemonsteren als het importeren en exporteren, maar ook het fabriceren en assembleren van onderdelen. Korver Holland vindt altijd de beste manier om aan de wensen van haar klanten te voldoen, door een goede en transparante relatie met hen te onderhouden. Korver Holland is een belangrijke speler in de markt geworden, dankzij haar brede assortiment sanitair en betrouwbare, hoogwaardige en innovatieve onderdelen – allemaal ondersteund door een goede reputatie.

Klantperspectief Pim Quispel - IT-lead Korver Holland

Vervangen of vernieuwen

“Net als bij veel andere organisaties, kwam er bij ons een moment waarop de lokale IT-omgeving niet meer voldeed aan de snelheid en het volume waar onze business om draait. We zitten in een concurrerende (retail)markt, waarin de time to deliver naar klanten een essentiële rol speelt in het succes van de organisatie. IT moet dan in je voordeel werken en geen zorg zijn qua continuïteit en stabiliteit. Wij hadden concreet de vraag: gaan we de lokale IT-omgeving vervangen of gaan we een volgende stap maken in de continuïteit en volwassenheid van onze IT-omgeving middels outsourcing.”

Nieuwe mogelijkheden benutten

“Hoe je het ook wendt of keert, de stabiliteit van bedrijfskritische applicaties is een specialisme door de groei van data en de snel veranderende technologie. Daarnaast biedt juist die nieuwe technologie ook kansen, die we willen kunnen benutten. Het is een uitdaging om in de dagelijkse gang van zaken tijd te maken én de mogelijkheden te creëren om dit te realiseren. Er zijn meerdere partijen die in onze IT-omgeving werken, dus dit is niet even snel geregeld.”

Uit handen geven

“Net zoals wij een samenwerking hebben met onze klanten en leveranciers, hebben wij ook een samenwerking gezocht met een IT-specialist die als een échte partner wil opereren. Het is niet eenvoudig om kritische IT uit handen te geven. Tegelijk is het belangrijk dat IT de organisatie verder brengt en dat de IT dusdanig wordt geregeld, dat het blijvend voldoet aan bewezen standaarden en bewezen technologie. Anders ontstaat binnen een paar jaar hetzelfde probleem. Databalance heeft ons hierin uitstekend geholpen door alle scenario’s gezamenlijk, open en transparant te bespreken. Uiteindelijk zijn we tot een managed workspace gekomen waarin SAP Business One en onze office-omgeving draait. Een belangrijke stap voor de stabiliteit en performance van onze IT-omgeving. De keuze is op Databalance gevallen vanwege het aantal vergelijkbare klanten in de private-cloud omgeving en het commitment van zowel de directie van Databalance als Korver Holland.”

Managed workspace op maat

Een belangrijk uitgangspunt van onze aanpak, is dat we altijd maatwerk leveren. Simpelweg omdat iedere organisatie haar eigen wensen, eisen en business context heeft. Dat is dus leidend en niet de oplossing zelf. Er is niet één oplossing die voor iedereen werkt. Voor een familiebedrijf als Korver Holland met 100 jaar ervaring en een grote afhankelijkheid van volume en snelheid, liggen de requirements anders dan voor andere klanten. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk een managed workspace opgezet, die draait in onze private cloud inclusief SAP Business One en Office365. Dit was best wennen voor eindgebruikers maar vormde wel een belangrijke stap in het creëren van rust, continuïteit en stabiliteit voor de toekomst.

“Vanaf het eerste gesprek tot en met de feitelijke migratie en oplevering is Databalance betrokken en nemen ze de regie over het project. Ook naar andere partijen. Ik ben onder de indruk van hun expertise en aanpak en ben blij dat we een gigantische stap vooruit hebben gezet.” – Pim Quispel, IT-lead Korver Holland

Samen werken met klanten

Net als Korver Holland werken wij graag samen met onze klanten. Door als uitgangspunt te nemen dat niemand de wijsheid in pacht heeft, kun je gezamenlijk, open en eerlijk met elkaar bekijken wat de beste oplossing is. Puur vanuit de business context en zonder dat een oplossing, leverancier of middel leidend is. Wanneer dit het vertrekpunt is, ontstaan duurzame en strategische samenwerkingen, waarin we elkaar verder brengen en over en weer waarde toevoegen. Of het nu gaat om IT of installatieonderdelen, dat maakt dan niet uit. Beide zoeken we naar de toegevoegde waarde van kennisdelen en samenwerken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top