Ga naar hoofdinhoud

Meer verbonden op een breder speelveld

De toenemende intelligentie van apparaten, systemen en netwerken, waardoor alles met elkaar is verbonden en alles met elkaar acteert, wordt gezien als de vierde industriële revolutie. Ook wel industry 4.0 genoemd. Een proces waar we middenin zitten en dat veel mogelijkheden biedt. Tegelijk wordt het speelveld een stuk breder en vraagt industry 4.0 ook om nieuwe en andere veiligheidsmaatregelen.

Continuïteit, innovatie en transitie

Iedere organisatie heeft te maken met veranderingen, groei en de dynamiek van de markt. Bedrijven zijn continu in beweging. Het is een doorlopend proces met continuïteits-, innovatie- en transitievraagstukken. Gedreven door nieuwe technologie en mogelijkheden. Maar ook door concurrentie en nieuwe wet- en regelgeving.

Duidelijke governance

In dit doorlopende proces van continuïteit, innovatie en transitie, is het essentieel om samen te sparren, specialisten tijdig te betrekken en de samenwerking van een duidelijke governance te voorzien op alle niveaus. Op die manier is iedereen betrokken en kunnen we proactief inspelen op veranderingen en nieuwe mogelijkheden.

Zo sterk als de zwakste schakel

In alle nieuwe mogelijkheden zitten namelijk ook nieuwe risico’s. Niet alle smart devices en koppelvlakken zijn even goed beveiligd. Dus voordat er nieuwe functies worden toegevoegd, is het goed om alle uitbreidingen grondig te analyseren op mogelijke impact en risico’s. Het zal niet de eerste keer zijn dat een ogenschijnlijk onschuldig device erg kwetsbaar bleek.

Profiteren van nieuwe mogelijkheden

Om optimaal te kunnen profiteren van alle nieuwe mogelijkheden die industry 4.0 te bieden heeft, is het zaak om naast de governance ook een aantal kernwaarden te hanteren, die zorgen voor een duidelijke, open, transparante cultuur waarin geen aannames worden gedaan en bij iedere stap wordt nagedacht over security, privacy en compliance.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Nordi Malih, nordi@databalance.eu.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Nordi Malih, nordi@databalance.eu.
Back To Top