Ga naar hoofdinhoud

De digitale transitie van Scandia Gear

Highlights van de samenwerking:

Scandia Gear is opgericht in 1974 en een toonaangevend familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in hoogwaardige beschermkleding voor de maritieme en industriële sector. Met bijna 50 jaar aan ervaring, heeft het bedrijf zich vanuit Spijkenisse ontwikkeld tot een wereldspeler in veiligheidskleding met kantoren in Singapore, Dubai en Houston. Met een grote toewijding aan kwaliteit, heeft Scandia Gear een indrukwekkend assortiment opgebouwd van brandwerende kleding, reddingsvesten en andere veiligheidsuitrustingen. Door continu te focussen op de behoeften en door continu te innoveren, is Scandia Gear een vaste en een essentiële speler in de wereld van veiligheidskleding.

Klantperspectief Pim van Kleeff - Manager IT Scandia Gear

Eerste stap in digitale transitie

“Om continu te kunnen ontwikkelen en te kunnen innoveren, dient een IT-omgeving mee te bewegen met de organisatie. Anders kun je niet 50 jaar in business zijn. Het is innoveren dankzij onze IT in plaats van ondanks onze IT. Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”

Flexibiliteit in alle tijdzones

“Met kantoren in verschillende tijdzones en Spijkenisse als centrale hub, werd de druk op de beschikbaarheid van lokale systemen groter. Door een stap te maken naar het VCD en backup platform van Databalance konden we twee belangrijke stappen zetten: ten eerste kunnen wij de beschikbaarheid (high availability) garanderen naar alle kantoren en tijdzones. En ten tweede kunnen we veel flexibeler en eenvoudiger schalen en nieuwe kantoren aansluiten.”

Open en transparant samenwerken

“Een belangrijke voorwaarde om gezamenlijk succesvol te kunnen zijn, is een open transparante en eerlijke manier van samenwerken. Iedereen heeft een specialiteit en door van elkaar te leren en samen te kijken in alle openheid naar de beste mogelijkheden, breng je elkaar verder. Je vormt gezamenlijk één team, waarbij iedereen zijn kennis, kunde en kwaliteit heeft. Het is anno 2024 onmogelijk om zelf alle kennis op te bouwen. Door slim samen te werken kun je elkaar aanvullen.”

Schaalbaar VCD-platform

De kracht van een VCD cloudomgeving is de mogelijkheid om binnen een IT-omgeving écht samen te werken. Vanuit Databalance wordt er een gecontroleerde VCD omgeving opgezet en onderhouden rekening houdend met de business requirements, compliance en security van in dit geval Scandia Gear. In deze omgeving kan het beheerteam van Scandia Gear naar eigen inzicht nog extra resources opschalen én afschalen. Uiteindelijk hebben zij het beste zicht op de dagelijkse business en de benodigde resources. Dit zorgt voor vrijheid en flexibiliteit qua functies én financiën. Het op- en afschalen van zowel het VCD- als backup platform is ‘pay as you go’.

“De VCD cloudomgeving en backup hebben de flexibiliteit die nodig is om op- en af te schalen maar ook de zekerheid die nodig is voor de continuïteit, compliance en security. Het beste van beide eigenlijk.” – Pim van Kleeff, Manager IT Scandia Gear

Een heldere projectaanpak

Een migratie – groot of klein – vraagt om strakke regie, een heldere aanpak en concrete deliverables. Bij migraties wordt er vanuit Databalance altijd gewerkt met een specifieke projectmanager die besluiten, voortgang en het proces bewaakt. Hierdoor kan er in hele korte tijd heel veel worden bereikt zonder downtime of impact op de business. Het grootst mogelijke compliment is dat Scandia Gear overweegt bepaalde elementen van het projectmanagement in haar eigen projecten toe te gaan passen. Dat is de kracht van samenwerking en leren van elkaar!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top