Ga naar hoofdinhoud

De kracht van het collectief

Highlights van de samenwerking:

Agrifirm is een coöperatie met meer dan 10.000 Nederlandse veehouders en telers, 120 jaar historie, 3000 gedreven medewerkers en dochterondernemingen in binnen- en buitenland. Klinkende en indrukwekkende cijfers, die zijn ontstaan vanuit de kracht van het collectief. Agrifirm is namelijk van en voor de Nederlandse boeren. Alle kennis, kwaliteit en innovatie die wordt opgebouwd, wordt weer gedeeld met leden en komt terug bij de Nederlandse boer. Agrifirm levert hiermee duurzame, meetbare én relevante waarde voor boerderij, akker en industrie.

Klantperspectief Edwin Tragter – Group IT Director

Gedeelde cultuurwaarden

“Voor Agrifirm is het belangrijk dat we continu vooruitgang blijven boeken. Dit zit niet alleen in de juiste systemen, middelen en expertise maar ook in de cultuur waarin we verantwoordelijkheid nemen, ambities uitspreken en korte lijnen hebben met elkaar. Dit is een belangrijke gedeelde cultuurwaarde met Databalance. Ook zij werken proactief, nemen hun verantwoordelijkheid en hebben korte lijnen op alle niveaus.”

IT als katalysator van vooruitgang

“Om in te kunnen spelen op nieuwe kansen en te innoveren, is het belangrijk om niet op één moment alles te vernieuwen en daarna stil te gaan staan tot alles is afgeschreven. Het is een doorlopend proces van optimalisaties, waarbij je continu kijkt waar je kunt verbeteren en vooruitgang kunt boeken op basis van nieuwe bewezen technologie.”

Samenwerking voor de 2e keer met 5 jaar verlengd

“Databalance denkt met ons mee en rijkt nieuwe dingen aan. Zowel strategisch, tactisch als operationeel. Dat is gewoon heel waardevol en we zien ook dat de waardering voor IT enorm is gestegen. Recent hebben we onze samenwerking met nog eens 5 jaar verlengd. Een bevestiging van de fijne samenwerking.”

Een duidelijke governance is cruciaal

Om samen vooruitgang te kunnen boeken is een duidelijke en uitgekiende governance essentieel en één van de belangrijkste voorwaarden om samen succesvol te kunnen zijn én te kunnen blijven. Met Agrifirm zijn er naast de operationele meetings ook vaste strategische en tactische meetings, zodat we op alle niveaus weten wat er speelt en weten wat de verwachtingen zijn.

De governance zorgt voor maximale context, waardoor we proactief kansen en mogelijkheden kunnen aanreiken en de lat steeds hoger kunnen leggen. Voor onszelf en naar elkaar. IT is slechts een middel en geen doel op zich. Pas als je weet waar de organisatie voor staat, wat de stip is op de horizon, welke uitdagingen er zijn en wat de ambities zijn, alleen dan, kun je gaan nadenken over de juiste IT-oplossingen en bouwblokken om de processen én ambities te realiseren.

De overstap naar SAP S/4 HANA

Als één van de eerste organisaties in Nederland is Agrifirm overgestapt van SAP ECC naar SAP S/4 HANA. Een belangrijke stap om de continuïteit van hun ERP omgeving – in zowel binnen- als buitenland – te kunnen borgen. Het is niet de vraag of er overgestapt moet worden op SAP S/4 HANA maar wanneer.

Het is niet gezegd, dat de nieuwste technologie ook de beste oplossing is. Vooruitkijken en vooruitgang boeken, is niet gelijk aan de nieuwste technologie inzetten. Daarom werken wij uitsluitend met bewezen technologie en best practices. Om vooruitgang te boeken is het juist van belang om met standaard bouwblokken te werken, op basis van bewezen technologie en best practices. Waarbij continu en bij iedere stap wordt nagedacht over security, pricavy en compliance.

“Databalance is continu bezig om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Dit maakt ze betrouwbaar en een fijne partij om mee samen te werken.” – Edwin Tragter

Samen werken aan de toekomst

Nederland is de tweede landbouwexporteur wereldwijd. Dat is een unieke positie en zegt iets over het denken in vooruitgang en mogelijkheden. Innovatie speelt hierin een belangrijke rol. Zowel in het ontstaan van de unieke positie als tweede exporteur wereldwijd, als in een duurzame toekomst voor de sector. Het is een voorrecht om voor Agrifirm – waarin alle Nederlandse veehouders en telers zijn verenigd – te mogen werken en indirect een bijdrage te kunnen leveren aan deze toekomst met een IT-oplossing op maat.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top