Ga naar hoofdinhoud

Disaster Recovery

Eén ding is zeker, iedere organisatie krijgt te maken met onvoorziene uitdagingen, die vooraf lastig zijn te voorspellen. Hoe u daarop inspeelt en hoe u hiermee omgaat, bepaalt grotendeels hoe succesvol uw organisatie zal zijn. Datzelfde geldt voor uw IT-infrastructuur. Er komt altijd een moment dat iets onvoorzien stopt of tegenzit. Door vooraf goed na te denken over alle mogelijke scenario’s en risico’s, en passende Disaster Recovery voorzieningen te treffen, kan er snel worden gehandeld bij onvoorziene omstandigheden en kan de continuïteit van uw organisatie en dienstverlening worden geborgd.

Herstel van data

Of het nu om een simpel bestand gaat dat per ongeluk wordt verwijderd, of een database die corrupt raakt, u moet te allen tijde simpel en snel data kunnen herstellen als het nodig is. Dit is de reden dat we back-ups maken en zorgen dat alle data is te herstellen. Het behoeft geen uitleg wat de schade is wanneer u bedrijfskritische data niet kunt herstellen. Om te voorkomen dat een calamiteit ook de back-up raakt, werken wij zowel met een offsite (in een ander datacenter) als offline back-up. Zo voorkomen we dat u door een calamiteit al uw (back-up) data verliest. Dit richten we in op basis van Recovery Point Objectives (RPO), die we gezamenlijk vaststellen en borgen.

Herstel van functionaliteit

De data veiligstellen is de helft van het werk. De andere helft is het zorgen dat deze data ook weer gebruikt kan worden. Dit wordt vastgelegd in de Recovery Time Objective (RTO) en bepaalt hoe snel uw kritische toepassingen en data weer actief moeten zijn. Met back-ups, uitwijk, replicatie en andere technologieën, zorgen wij ervoor dat er aan uw RTO-criteria wordt voldaan en u binnen de gestelde tijd weer verder kunt werken.

Proof of the pudding

Met de RTO en RPO als uitgangspunt, toetsen we regelmatig of de getroffen maatregelen daadwerkelijk werken. Zo borgen we dat, als het er écht een keer op aan komt, uw bedrijfsprocessen binnen de afgesproken tijden weer actief zijn. Bij een Disaster Recovery plan is het essentieel om niet alleen de voorzieningen in te richten, maar ook met regelmaat en op basis van vaste afspraken, de voorzieningen te testen en aan te tonen dat bedrijfskritische data kan worden teruggezet.

Relevante cases
Agrifirm
Agrifirm

“Databalance denkt met ons mee en rijkt nieuwe dingen aan. Zowel strategisch, tactisch als operationeel. Dat is gewoon heel waardevol en we zien ook dat de waardering voor IT enorm is gestegen.”

Oriental Holding
Oriental Holding

“Met de Virtual Information en Security Officer hebben we in korte tijd veel rust en overzicht gekregen, van waaruit we nu professioneler vooruit kunnen werken en kunnen focussen op waar wij goed in zijn.”

PinkRoccade
PinkRoccade

“Voor ons is het heel belangrijk dat we snel kunnen schakelen op ieder niveau. Wij willen problemen graag oplossen, voordat gemeenten überhaupt merken dat er een probleem was.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Hans Vos, hans@databalance.eu.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Hans Vos, hans@databalance.eu.
blank
Back To Top