Ga naar hoofdinhoud

De waarde én impact van datamanagement

De kansen en risico’s van data liggen dicht bij elkaar. Enerzijds ontstaan er steeds meer mogelijkheden om data driven beslissingen te nemen, kansen te pakken en bedrijfsdoelstellingen te realiseren op basis van data analyse en BI. Anderzijds levert een datalek onoverkoombare imagoschade op en is er sprake van continu veranderende regelgeving.

Bovenliggende vragen beantwoorden

De mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos, dus de vraag is niet of u iets met data gaat doen maar wat u met de data gaat doen. Welke data punten zijn er precies? Wat is het onderscheidend vermogen van deze data punten voor uw klanten? En hoe gaat u deze data gebruiken? Niet alleen vandaag maar ook morgen en in de toekomst. Kortom: wat is uw data strategie? Hoe gaat u het verschil maken voor uw klanten?

Belangrijke functionele vragen

Naast het bepalen van de waarde, het onderscheidend vermogende en de datastrategie, zijn er natuurlijk ook een paar belangrijke functionele vragen om te beantwoorden: waar staat de data? Hoe lang wilt u de data bewaren? Wat gaat u doen met de data? En hoe gaat u nieuwe data vergaren? Allemaal bepalend voor het functionele gebruik maar ook belangrijk om te kunnen (blijven) voldoen aan regelgeving en het voorkomen van een datalek.

Borging met datamanagement

Als u de strategie en functionele wensen helder heeft, dan is er ook meer te zeggen over het onderhouden, actualiseren, beheren en beveiligen van de data. Het datamanagement. Hierin zijn veiligheid en compliance essentieel. U kunt alleen de kansen pakken als de integriteit en veiligheid van de data is geborgd. Een datalek of dataverlies wilt u te allen tijde voorkomen.

Het werk van specialisten

Onze specialisten helpen u om de mogelijkheden van data daadwerkelijk te benutten. Wij ontwerpen, bouwen en beheren data solutions die voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden en compliant zijn met de regelgeving. Flexibele en schaalbare oplossingen gericht op de continuïteit, groei en de ambities van uw onderneming.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, sebastiaan@databalance.eu.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, sebastiaan@databalance.eu.
Back To Top