Ga naar hoofdinhoud

Groeien in een snel veranderende wereld

Highlights van de samenwerking:

Oriental Holding is een toonaangevende importeur, exporteur, groothandel én detailhandel in Aziatische levensmiddelen. Vanaf de eerste toko in 1986 op de Nieuwmarkt in Amsterdam, is Oriental Holding uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland met 24 winkels, 2 groothandels en 10.000+ unieke producten. Het assortiment wordt dagelijks uitgebreid met de laatste foodtrends, om in te spelen op de steeds veranderende markt. Om dit mogelijk te maken en de groeiambities te realiseren, wordt er ingezet op het vergaand digitaliseren van de bedrijfsvoering en het Supply Chain Management.

Klantperspectief Patricia Sjauw – COO Oriental Holding

Snel veranderende wereld

“Wij zijn in hele korte tijd van een conventioneel bedrijf naar een IT-gestuurde organisatie gegaan. In minder dan 11 maanden tijd, hebben we drie belangrijke nieuwe systemen doorgevoerd, die ons helpen in de backoffice, bij het supply management en in de winkels. Deze digitalisering is onvermijdelijk omdat je single points of failure en knowledge wilt voorkomen en niet geheel afhankelijk wilt zijn van mensen. De pandemie – en huidige logistieke uitdagingen – heeft duidelijk gemaakt dat je moet kunnen inspelen op veranderingen. Daarbij is goede en efficiënte IT ook een belangrijke voorwaarde om te kunnen groeien.”

Overzicht en regie IT-partners

“Na zo’n groot project, met meerdere IT-partners, zijn er altijd nog veel uitdagingen en punten die niet direct werken. Wij hebben niet voldoende kennis van IT, spreken niet ‘de taal’ en weten dus niet altijd wie waar verantwoordelijk voor is in de keten van partners. Tegelijk moet voorkomen worden dat ons team stil komt te vallen. Databalance heeft hier een voortrekkersrol in genomen. Zij hebben de kennis om verantwoordelijkheden inzichtelijk te maken, ons te begeleiden en te ontzorgen. Met behulp van een Information en Security Officer hebben we in korte tijd veel rust en overzicht gekregen, van waaruit we nu professioneler vooruit kunnen werken.”

Virtual Information en Security Officer

“Wij hoeven niet zelf alles te weten. Dat is ook onmogelijk. De wereld wordt steeds complexer en er komt steeds meer technologie. Dus hoe zou je iemand moeten aannemen als je zelf geen IT-kennis hebt? Databalance heeft deze kennis wel en met hun Virtual Information en Security officer, kunnen we deze kennis aan ons binden en focussen op waar wij goed in zijn. De Virtual Information Officer heeft alles in kaart gebracht, heeft de regie over IT-partners en het servicemanagement. Maar ook de monitoring geregeld. De Virtual Security Officer vinden we ook erg belangrijk. Alles moet ‘secure’ zijn en al onze partners worden gescreened op hun securityvoorzieningen.”

IT-volwassenheid

Oriental Holding heeft in korte tijd een IT-infrastructuur opgebouwd in de private cloud met al hun bedrijfskritische applicaties en data. Ze hebben een belangrijke stap gemaakt in het verder automatiseren van al hun activiteiten en zoeken bewust een partnership. Ze begrijpen wat de waarde is van IT voor hun organisatie. Onze Virtual Officers hebben korte lijnen met zowel het management van Oriental Holding als met alle leveranciers. We hebben een strategische samenwerking waarin we zowel op operationeel als tactisch niveau overleg hebben.

“Software moet op goede infrastructuur draaien. Dit is een belangrijk huwelijk. Onze productiviteit is enorm toegenomen nu we alles hebben geautomatiseerd. Je kunt niet veranderen als IT niet met je meegroeit.” – Patricia Sjauw, COO Oriental Holding

Samen vooruitkijken

Voor Oriental Holding staat het volgende belangrijke én grote project al klaar: in 2023 moet de eerste paal worden geslagen van een groot magazijn. Een opslag van 40.000M2 om de logistieke druk op te kunnen vangen en ruimte te maken voor het adequaat bedienen van meer winkels. De samenwerking tussen Oriental Holding en Databalance vormt een belangrijk fundament voor deze uitbreiding. Er is rust in de operatie, we kijken samen vooruit en er is sprake van een gelijkwaardig partnership waarin we over en weer open en transparant met elkaar communiceren en van elkaar leren.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top