Ga naar hoofdinhoud

Starten met de public cloud

De public cloud biedt veel mogelijkheden en voordelen maar is net als een private cloud geen doel of oplossing op zich. Een gedeelde omgeving als de public cloud, kan een hele mooie oplossing zijn maar moet passen bij de business context, requirements, doelen en ambities van een organisatie. Dat is altijd ons vertrekpunt, ook voor de public cloud.

Waarom public cloud?

Om te profiteren van de public cloud is het dus belangrijk om eerst de business context en requirements te bespreken en dan pas te kijken naar de mogelijkheden en invulling. In sommige gevallen is een hybride oplossing of een mix van private en public cloud juist beter met betrekking tot de wensen, ambities, doelen én veiligheidseisen.

Een cloud onafhankelijke benadering

De public cloud is één van de standaard bouwblokken in de managed cloud solutions die wij ontwerpen, bouwen en beheren. Wij werken cloud onafhankelijk en zijn niet gebonden aan één oplossing of platform. Wij willen eerst weten welke doelstellingen, ambities en strategie u voor ogen heeft en dan pas kijken we welke cloud bouwblokken hier het beste bij passen.

Voordelen public cloud

Door de snelheid, het gemak en de flexibiliteit van de public cloud, is het eenvoudig om een project, business idee of nieuwe applicatie in de public cloud te starten. Het is zaak om wel regie en controle te houden, anders staat er overal wat en is de public cloud vanuit security- en controle perspectief eerder een gevaar dan een zegen.

Het juiste framework

De public cloud is dus onderdeel van een breder en groter framework waarin afspraken, requirements, ambities en doelstellingen samenkomen en worden vastgelegd. Door gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken, kan een deel in de public cloud worden ondergebracht of een start worden gemaakt met de public cloud. Op die manier profiteert uw organisatie daadwerkelijk van de public cloud op basis van heldere afspraken en de hoogste eisen aan security, privacy en compliance.

Eerste stap naar public cloud

Wilt u graag een keer sparren over de public cloud? Weten wat de mogelijkheden zijn of hoe u kunt starten met de public cloud? Wij gaan graag in gesprek om te kijken waar voor u de kansen en mogelijkheden liggen van de public cloud.

 

Relevante cases
Scandia Gear
Scandia Gear

“Doordat de (IT) ontwikkelingen steeds sneller gaan, zochten wij een strategische kennispartner, die ons team kon aanvullen om de eerste stappen te zetten in de digitale transitie richting de cloud.”

Beeztees
Beeztees

“De samenwerking met Databalance is erg prettig, omdat ze volledige context hebben, persoonlijk betrokken zijn en tot in detail ons bedrijf kennen. We hebben korte lijnen en kunnen snel schakelen.”

Agrifirm
Agrifirm

“Databalance denkt met ons mee en rijkt nieuwe dingen aan. Zowel strategisch, tactisch als operationeel. Dat is gewoon heel waardevol en we zien ook dat de waardering voor IT enorm is gestegen.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Hans Vos, hans@databalance.eu.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Hans Vos, hans@databalance.eu.
Back To Top