Cloud Specialist MBO

De platformen en infrastructuren die wij beheren, zijn van vitaal belang voor de continuïteit en het succes van onze klanten. Het zijn bedrijfskritische applicaties waar hoge beschikbaarheid geen optie is maar een randvoorwaarde. Dit vraagt dus om een team met kennis en ervaring, mensen die niet schrikken van 24/7 beheer en weten dat security en best practices een vast onderdeel zijn van het werk. Maar ook dat we vooruitkijken, innoveren en steeds meer taken automatiseren. Iedere dag leggen we de lat hoger. Voor onszelf, het team en onze klanten. Spreekt dit je aan en lijkt het jou leuk om meer te leren over netwerken, security, VMware en Windows Server platformen? Kom dan stagelopen bij Databalance!

Wie zijn wij?

Databalance is een toonaangevende Managed IT Solution partner, die maatwerkoplossingen bouwt voor bedrijven, waarbij IT voorwaardelijk is voor hun succes en ambitie. Dit kan een lokale overheid zijn, een agrarisch bedrijf maar ook een internationale groothandel, die een stabiele, veilige en flexibele cloudoplossing zoekt voor hun bedrijfskritische applicatie. We hebben een open, transparante en gelijkwaardige relatie met onze klanten. We zijn een trusted partner die proactief informeert, assisteert en adviseert over de inzet van technologie, continuïteit, flexibiliteit, transitie en innovatie. Wij maken met ons team de vertaalslag van business naar technologie en begrijpen als geen ander hoe we technologie kunnen inzetten voor een optimaal resultaat. Dit doen we met cloudonafhankelijke IT Solutions op basis van standaard bouwblokken, bewezen technologie, best practices en conform de hoogste eisen aan security, privacy & compliance.

De stageplek

Je neemt deel in ons team van ervaren engineers en gaat samen met hun aan de slag met het implementeren, beheren en verbeteren van onze netwerken, Windows omgevingen en VMware cloudplatformen. Daarnaast doe je op het vlak van technisch applicatiebeheer ervaring op. Denk hierbij aan het uitvoeren van onderhoud op business applications zoals SAP, Exact en enterprise databases zoals MSSQL en Oracle. Natuurlijk hoef je niet alles te kunnen, want je hebt ervaren collega’s in het team die je helpen en je leert snel doordat je van nature nieuwsgierig bent en alles tot in detail uit wil pluizen.
Binnen Databalance zijn er meerdere teamleden die stage hebben gelopen. Je krijgt persoonlijke begeleiding en voldoende tijd en hulp om je stageverslag met een 9+ af te ronden. Dit is namelijk waar we iedere dag aan werken: alles 9+. In alles wat we doen. Voor klanten, binnen ons team en dus ook het cijfer voor je stage of afstuderen.

Wat ga je leren?

 • Je leert om gebruikers te ondersteunen, onder andere door meldingen af te handelen en gebruikers te instrueren.
 • Je beheert de infrastructuur, monitort netwerk- en infrastructuuronderdelen en installeert en configureert netwerk- en infrastructuuronderdelen.
 • Je adviseert, installeert, configureert, beheert en onderhoudt applicaties.
 • Je ontwerpt en ontwikkelt digitale informatievoorzieningen en automatiseert processen.
 • Je geeft advies op het gebied van veiligheid, denkt mee over hoe we de veiligheid kunnen verbeteren en handelt ook veiligheidsincidenten af.

Wat bieden wij?

 • Veel ruimte en mogelijkheden voor groei en persoonlijke ontwikkeling
 • Meebouwen aan een toonaangevende, ambitieuze en succesvolle organisatie
 • Een open, transparant en gedreven team met korte lijnen
 • Een passende stagevergoeding
 • Alles wat nodig is om jou succesvol te laten zijn
 • Een uitdagende stageplek waarin je zowel zelfstandig als in teamverband werkt

Interesse?

Indien deze stageplek je aanspreekt, stuur dan een brief met motivatie én je CV naar Sebastiaan Bakker (sebastiaan@databalance.eu). Heb je vragen over de stage? Neem dan nog even contact op via 073 – 844 21 00. Belangrijk: Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist voor deze stageplek.