Ga naar hoofdinhoud

Compliant zijn én blijven aan wet- en regelgeving

In de steeds meer verbonden wereld waarin nieuwe technologie en ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, is ICT compliance misschien niet het meest spectaculaire onderdeel van de IT-infrastructuur. Tegelijk is het van fundamenteel belang voor de continuïteit van uw organisatie om compliant te zijn én te blijven met de geldende richtlijnen. Zodoende vormen wet- en regelgeving, intern beleid en best practices een belangrijk kader waar uw infrastructuur en dienstverlening zich binnen moet begeven. Dit vraagt wat van uw mensen, de processen én de systemen.

Een solide fundering met ISO-certificeringen

Een infrastructuur gebaseerd op een managed cloud solutions van Databalance biedt een uitstekend uitgangspunt voor uw ICT Compliance. Dit komt omdat onze infrastructuur en dienstverlening ISO 9001, ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 gecertificeerd is. Daarnaast hebben wij SAP gecertificeerde hardware en is onze infrastructuur opgebouwd op basis van door VMware gevalideerde designs.

Geen check in the box

De ISO-certificeringen en compliance zijn allesbehalve een check in the box. Het is een cultuur waarin iedereen elkaar, los van verantwoordelijkheid of functie, durft en kan aanspreken op mogelijke risico’s en verbeteringen. Een continu proces waarin we elkaar scherp houden, vragen stellen en zorgen dat er geen losse eindjes zijn. Op deze manier is de compliance meer dan een jaarlijkse momentopname en verankerd in de governance én cultuur van onze samenwerking.

Duidelijke afspraken met alle partijen

Naast de juiste certificeringen, drive en cultuur, zit compliance ook in heldere dienstbeschrijvingen en SLA’s. We leggen vast in duidelijke taal en documenten welke verantwoordelijkheden wij op ons nemen en welke parameters er gelden voor die dienstverlening. Zo heeft u altijd duidelijk wat u van ons kan en mag verwachten. In veel gevallen helpen we ook met de SLA’s en afspraken met andere partijen, om te zorgen dat de gehele keten compliant is en niet alleen ons deel voldoet aan de richtlijnen.

Hulp bij uw certificering en compliance

Het certificeren van uw eigen dienstverlening zorgt voor zekerheid richting uw klanten. Net zoals onze certificering u die zekerheid biedt. Wij kunnen u helpen met bijvoorbeeld het certificeringsproces voor ISO 27001 via ons Virtual Security Officer, maar ook met de benodigde middelen, zoals vulnerability management, om te voldoen aan specifieke eisen in de ISO 27001 norm. Wij delen graag onze kennis om gezamenlijk en blijvend te voldoen aan alle richtlijnen in uw sector.

Relevante cases
PinkRoccade
PinkRoccade

“Voor ons is het heel belangrijk dat we snel kunnen schakelen op ieder niveau. Wij willen problemen graag oplossen, voordat gemeenten überhaupt merken dat er een probleem was.”

Korver Holland
Korver Holland

“Net als bij veel andere organisaties, kwam er bij ons een moment waarop de lokale IT-omgeving niet meer voldeed aan de snelheid en het volume waar onze business om draait.”

Oriental Holding
Oriental Holding

“Met de Virtual Information en Security Officer hebben we in korte tijd veel rust en overzicht gekregen, van waaruit we nu professioneler vooruit kunnen werken en kunnen focussen op waar wij goed in zijn.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, sebastiaan@databalance.eu.
blank
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan contact op met Sebastiaan Bakker, sebastiaan@databalance.eu.
blank
Back To Top