Security, privacy en compliance

Bij iedere stap die we zetten, denken we na over security, privacy en compliance. Op zowel technisch als organisatorisch niveau. Het zit ingebakken in ons DNA en is onlosmakelijk onderdeel van al onze werkzaamheden en onze teams. Het is allesbehalve een ‘check-in-the-box’. Het is een basisrecht in de digitale samenleving.

Alleen doordat we deze zienswijze hanteren is het mogelijk om succesvol te zijn en innovatieve, betrouwbare en veilige oplossingen neer te zetten. Zo bouwen wij al onze oplossingen op basis van standaarden en best practices. Wij geloven in een ‘dubbele ophanging’, voeren regelmatig interne audits uit, hebben een fulltime Security & Compliance Officer én kiezen altijd voor een gedegen aanpak waarbij – voordat we een nieuwe techniek inzetten of wijzigingen doorvoeren – een uitgebreide risicoanalyse wordt uitgevoerd. Daarmee minimaliseren wij de risico’s en verkleinen we de kans op datalakken, zodat u zonder zorgen uw data bij ons kunt huisvesten.

Sinds 2015 is Databalance ook ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. ISO27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. NEN7510 is de nationale standaard op het vlak van informatiebeveiliging in de zorg. Deze standaarden beschrijven belangrijke onderwerpen die aan bod komen bij het verwerken van (zorg)data in een digitale omgeving en specificeren eisen voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen.

Om te kunnen voldoen aan deze standaarden moeten adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen worden genomen, zodat data beschermt blijft. Voor ons is certificering voor deze normen een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Doordat we jaarlijkse (onafhankelijke) audits uit laten voeren, kunnen we aantonen dat we voldoen aan (bijna de volledige scope) van deze standaarden.

Certificering

ISO27001

Wilt u meer weten over onze ISO27001 certificering of wilt u graag een keer sparren, dan kunt u onderstaand ons certificaat bekijken of contact opnemen. Het is altijd leerzaam om kennis en ervaring uit te wisselen en wij delen graag onze best practices.

Download certificaat >

Certificering

NEN7510

Bent u werkzaam in de zorgsector en wilt u graag weten hoe wij uw (zorg)data kunnen borgen conform de NEN7510 informatiebeveiliging standaard? Wij gaan graag in gesprek met u over de impact, uitdagingen én mogelijkheden.

Download certificaat >